Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot eenzame hoogte gestegen. Zijn Barolo wijnen behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt.
De Sandrone visie
Luciano en zijn broer Luca focussen alleen maar op het allerbeste. De Sandrone visie is dan ook om wijnen te produceren die de cultuurhistorie en wijnbouwtradities van Langhe en Roero weerspiegelen gebruik makend van de modernste technieken met gebalanceerde, zuivere, elegante en harmonieuze wijnen tot gevolg. Ook Luciano’s dochter, Barbara, verspreidt de boodschap van Sandrone aan wijnliefhebbers over heel de wereld.
“BALANCE IS OUR KEYWORD
In de kelders, tussen innovatie en traditie, tussen elegantie en power,
tussen bewaarbaarheid en plezier.“
Excellentie wordt gecreëerd in de wijngaard
Sandrone koos ervoor om te werken met 3 autochtone druivensoorten, nl. Dolcetto, Barbera en Nebbiolo. Door geduld en de tijd hebben ze de percelen geselecteerd op basis van hoogte, blootstelling aan de elementen en de samenstelling van de ondergrond.
Vandaag bezit de familie 27 hectare wijngaarden en produceren zij jaarlijks tussen de 90.000 en de 100.000 flessen van hun 5 verschillende wijnen: Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba (Valmaggiore), Barolo (Le Vigne) en Barolo (Aleste) van de wereldvermaarde wijngaard “Cannubi Boschis”.
Wijnen gemaakt met de grootste liefde voor het vak. Wijnen die gewoon het beste zijn wat Barolo en Roero te bieden hebben.
“De prachtige Barolo’s van Sandrone proeven soyeus en zacht, zonder bitter of uitdrogende tannine met een prachtige materie en een overvloed aan smaak.”
Le Vigne en Cannubi Boschis, geprezen door de internationale pers
Sinds 1985 worden de Nebbiolo druiven van de Cannubi Boschis wijngaard voor de productie van Barolo ‘Cannubi Boschis’ apart gevinfieerd. De wijngaard ligt op 250 meter hoogte. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Sinds 2013 komt deze unieke Italiaanse rode wijn uit onder de naam: Aleste. Deze naam is een combinatie van de namen van zijn kleinkinderen Alessia en Stefano.
Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles voor het verkocht mag worden. De ‘Le Vigne’ en ‘Cannubi Boschis’ Barolo worden geprezen door de internationale wijnpers. Zowel Robert Parker als Wine Spectator en Vinous zijn lyrisch over deze twee topwijnen van Luciano Sandrone, van 95/100 tot 100/100 !
Stilstaan is achteruitgaan.
Gepassioneerde wijnmakers staan nooit stil. Met een constante zorg en toewijding zijn zij dag in dag uit, jaar in jaar uit begaan met hun wijngaard.
In de laatste jaren heeft de familie Sandrone 2 percelen kunnen toevoegen aan de Barolo Le Vigne, nl. Baudana en Villero en hiermee hun wijngaard aanzienlijk uitgebreid.
Sibi et Paucis, een droom die realiteit wordt
Elk jaar heeft de familie ervoor gekozen om een klein deel van de productie van de wijnen uit Nebbiolo opzij te zetten – een paar flessen Cannubi Boschis, Le Vigne en Valmaggiore.
Ze bewaren deze in hun wijnbibliotheek, waar ze in perfecte omstandigheden worden bewaard om te rusten, te verfijnen in een langzaam proces naar volwassenheid. Het zegel op de etiketten kenmerkt deze specifieke flessen en hun pad dat onder de grond in de kelders begon.
Sibi et Paucis vertegenwoordigt het verstrijken van de dagen, de kunst van het wachten en het moment van genieten wanneer een fles wordt open gemaakt. Een moment waarop het verleden en het heden samenkomen.
Sibi et Paucis werd geboren uit een intuïtie, die uitgroeide tot een idee dat zijn oplossing vond door het langzame ritme van de natuur te volgen, zowel in de wijngaarden als in de kelder.
Sibi et Paucis staat voor dat wat met de jaren verbetert. Het is het resultaat van de zorg die ze aan hun wijnen besteden terwijl deze geprivilegieerde flessen rijpen in hun kelder.
Sibi et Paucis vertegenwoordigt hun passie, hun trots, hun levenwerk.