Gratis levering vanaf €300 I Snelle levering I Persoonlijk advies

Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot” – Dom. J. Confuron Cotetidot – 2019

 120,08
Sku: 30203277519
Domein: Dom. J. Confuron Cotetidot
Vinificatie: Het sorteren van het fruit is gebruikelijk voor alle wijnen. De druiven worden vergist als hele trossen na een koude maceratie om extra extractie te bekomen. De fermentatie met natuurlijke gisten vindt vervolgens plaats in kleine open houten vaten met een temperatuur rond de 30°C. Na de fermentatie blijft de wijn nog in contact met de schillen voor optimale concentratie en structuur. Voordat de wijnen gebotteld worden krijgen de wijnen een rijpingsperiode van 12 – 20 maanden in vaten van 228 liter met de malolactische fermentatie die spontaan plaats vindt.
Klimaat: Gematigd Continentaal
Jaar: 2019
Stijl: Complex - Fruitig - Floraal - Kruidig
Druiven: 100 % Pinot Noir
Wijncultuur: Conventioneel
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Eenheid: 75 cl
13 in stock
Free Shipping & Returns:
On all orders over  300,00
Trust Badge
Guaranteed safe & secure checkout
Gevrey-Chambertin 1er Cru "Craipillot" - Dom. J. Confuron Cotetidot - 2019

Gevrey-Chambertin 1er Cru “Craipillot” – Dom. J. Confuron Cotetidot – 2019

 120,08

Description

Wijnbouwers sinds de zeventiende eeuw, de familie Confuron heeft altijd wijnstokken geselecteerd om ervoor te zorgen dat hun plantmateriaal de hoogste kwaliteit oplevert, en ze hebben zelfs een kloon van Pinot naar hen vernoemd – 'Pinot Confuron'.<br /><br />Het domein heeft verschillende Grands Cru wijngaarden en twee hectare van de grote Vosne Romanée Premier Cru 'Les Suchots'. In totaal zijn er ongeveer 12 hectare wijngaard. De wijnstokken hebben nog nooit chemische onkruidverdelgers gezien, en worden op biologische wijze geploegd en beheerd. De Confurons hebben altijd een gisting van hele trossen toegepast en plukken heel laat, wat echt noodzakelijk is om de steeltjes goed te laten rijpen en geen groene smaken aan de wijn te geven. Een beetje zoals de Thévenets met hun witte wijnen in de Mâconnais, zij plukken zo veel later dat het lijkt alsof ze andere jaargangen hebben dan de anderen.<br /><br />Yves, eigenzinnig en laconiek als altijd, wijst degenen die bleke wijnen maken door middel van 'infusie' van de hand en zegt dat als je de hele trossen niet goed rijp krijgt – en de hele tros gebruikt – je niet alles krijgt wat het terroir kan bieden. De wijnen die hij maakt zijn donker, rijk geconcentreerd en in hun ontwikkeling vaak moeilijk te proeven, maar de ervaring leert dat ze uitstekend verouderen.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Sold
  • Shipping
Click outside to hide the comparison bar
Compare