Free delivery from €300 I Fast delivery I Personal advice

Vosne Romanée 1er Cru “Les Suchots” – Dom. J. Confuron Cotetidot – 2020

 133,24
Sku: 30203137520
Domein: Dom. J. Confuron Cotetidot
Vinificatie: Na strenge selectie van alleen gezond fruit volgt een koude inweking van 5 tot 9 dagen van de gehele tros. Dan een lange vergisting van tot 35 dagen op 28 tot 30ºC met uitsluitend eigen gisten. Slechts 1 x per dag pigeage, onderdompeling van de schillen in de most. Rijping 18 tot 24 maanden op eiken vaten, die jaarlijks voor 33% vernieuwd worden. Vóór het bottelen wordt de wijn niet gefilterd en geklaard, waardoor in de fles depot kan ontstaan.
Klimaat: Gematigd Continentaal
Jaar: 2020
Stijl: Complex - Fruitig - Floraal - Kruidig
Druiven: 100 % Pinot Noir
Wijncultuur: Conventioneel
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Eenheid: 75 cl
Free Shipping & Returns:
On all orders over  300,00
Trust Badge
Guaranteed safe & secure checkout
Vosne Romanée 1er Cru "Les Suchots" - Dom. J. Confuron Cotetidot - 2020

Vosne Romanée 1er Cru “Les Suchots” – Dom. J. Confuron Cotetidot – 2020

 133,24

Description

Wijnbouwers sinds de zeventiende eeuw, de familie Confuron heeft altijd wijnstokken geselecteerd om ervoor te zorgen dat hun plantmateriaal de hoogste kwaliteit oplevert, en ze hebben zelfs een kloon van Pinot naar hen vernoemd – 'Pinot Confuron'.<br /><br />Het domein heeft verschillende Grands Cru wijngaarden en twee hectare van de grote Vosne Romanée Premier Cru 'Les Suchots'. In totaal zijn er ongeveer 12 hectare wijngaard. De wijnstokken hebben nog nooit chemische onkruidverdelgers gezien, en worden op biologische wijze geploegd en beheerd. De Confurons hebben altijd een gisting van hele trossen toegepast en plukken heel laat, wat echt noodzakelijk is om de steeltjes goed te laten rijpen en geen groene smaken aan de wijn te geven. Een beetje zoals de Thévenets met hun witte wijnen in de Mâconnais, zij plukken zo veel later dat het lijkt alsof ze andere jaargangen hebben dan de anderen.<br /><br />Yves, eigenzinnig en laconiek als altijd, wijst degenen die bleke wijnen maken door middel van 'infusie' van de hand en zegt dat als je de hele trossen niet goed rijp krijgt – en de hele tros gebruikt – je niet alles krijgt wat het terroir kan bieden. De wijnen die hij maakt zijn donker, rijk geconcentreerd en in hun ontwikkeling vaak moeilijk te proeven, maar de ervaring leert dat ze uitstekend verouderen.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Sold
  • Shipping
Click outside to hide the comparison bar
Compare