Chablis “A l’Ouest” **BIO – Dom. de l’Enclos – 2022
Chablis “A l’Ouest” **BIO – Dom. de l’Enclos – 2022
Description
<div>29 hectare in de vier Chablis-oorsprongsbenamingen</div><div>Domaine de l'Enclos heeft 33 hectare biologisch bewerkte wijngaarden (Ecocert-certificering) op de 4 niveaus van de Chablis-oorsprongsbenaming en met name op enkele van de mooiste terroirs van de wijngaard.</div><div><br /></div><div>De eigendom is gelegen in het hart van Chablis op een groot landgoed, een voormalige residentie van de monnikarbeiders van de abdij van Pontigny, bestaande uit een groot 19e-eeuws gebouw en een gedeeltelijk ondergrondse kelder gebouwd in 2016.</div><div><br /></div><div>Wij zijn twee broers, Romain en Damien, en met ons team streven we er het hele jaar door naar om onze wijnstokken en onze wijn te bewerken met perfectionisme, respect, welwillendheid en positiviteit!</div><div><br /></div><div>Onze manier van wijnbouw</div><div>Het meeste werk doen we in de wijngaarden. We zijn het hele jaar door met 20 mensen (het driedubbele tijdens de oogst) om onze wijngaard met de grootste zorg te behandelen en het beste eruit te halen: respectvolle Poussard-snoei, organische meststoffen, ontknoping, zorgvuldige leiwijding, bladverwijdering, handmatige oogst op al onze jaargangen. We hechten veel belang aan het leven van onze bodems die we onderhouden door te krabben en te zaaien.</div><div><br /></div><div>Om onze wijnstokken preventief te beschermen tegen ziekten, gebruiken we alleen producten van natuurlijke oorsprong, zoals koper, zwavel en plantaardige preparaten. Het domein is volledig BIO-gecertificeerd.</div><div><br /></div><div>Onze vinificatiemethoden</div><div>2016 is de eerste jaargang die op Domaine de l'Enclos wordt gevinifieerd, in onze nieuwe zwaartekrachtkelder. De druiven worden geoogst op volle rijpheid (geen chaptalisatie), gesorteerd op een vibrerende tafel, pneumatisch geperst en het sap stroomt door zwaartekracht in roestvrijstalen tanks die zijn geïnstalleerd in een ondergrondse kelder van 450 m2 waar de temperaturen worden gecontroleerd.</div><div><br /></div><div>De vinificatie gebeurt zonder enige toevoegingen, zonder zwavel, met inheemse gisten en de rijping van onze wijnen in tanks en vaten kan tot 18 maanden duren op de droesem. De wijnen worden niet geklaard noch koud behandeld. Alleen een lichte filtratie en een gematigde toevoeging van zwavel (SO2) wordt gedaan voor het bottelen.</div><div><br /></div><div>Samenvattend: levende bodems, gezonde en rijpe druiven, eenvoudige en natuurlijke praktijken, weinig interventies, monitoring en geduld.</div>